APK Keuring

Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Een van die dingen is de APK. De algemene periodieke keuring is wettelijk verplicht; niet zonder reden. Het zorgt voor de verhoging van de verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu. De leeftijd van uw auto en de brandstofsoort bepalen de regelmaat. Wanneer moet uw auto weer voor de APK?

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig en zo milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. Het gaat dus om wielen, banden, stuurinrichting, remmen, carrosserie, wielophanging, verlichting, uitlaat, uitlaatgassen, vergrendeling, voorruit, autogordels, spiegels en claxon. Verder controleert de APK keurmeester ook de gegevens van het kentekenbewijs deel 1A. Zonder het kentekenbewijs kan hij uw voertuig niet afmelden. Vergeet dit dus niet mee te nemen bij een APK!

Wanneer APK

Als uw personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kilo) al eerder is gekeurd, staat de datum vermeld op het APK-rapport. Als uw voertuig voor de APK is gekeurd, ontvangt u een APK-keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van het voertuig. Is het voertuig goedgekeurd, dan is het keuringsrapport geldig tot de vervaldatum (dus niet tot en met). U mag op de vervaldatum alleen gebruik maken van de openbare weg, om het voertuig APK te laten keuren. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.